تاریخ : اول 3 1394
نظر
ای سومین دلیل روشن! آمدی و قدم های سایه نشین را با خورشید نفس هایت به برخاستن فراخواندی.
امشب، همه ستاره ها به پیشواز تو می آیند و همه فرشته ها، شادمانه برایت آواز می خوانند. ماه در پیشانی تو پنهان می شود و آسمان در چشم های زیبایت حلقه می اندازد.
حسین علیه السلام، سرسلسله تشنگان جهان، به عطش کسانی پاسخ می گوید که او را بیشتر از جان خود دوست دارند.
با تو، مه آلودترین کوه ها به طواف روشنایی رفتند و چشمان خون ریز بی عدالتی، برای همیشه، به توفان مذمت سپرده شدند.
تو آمدی تا منکر، خوار شود و معروف، بر دل جهان، سروری کند. تا باران آزادگی و عدالت، پنجره های خواب آلود را بشوید و قفل های تیرگی از دهان درهای بسته عدل، برداشته شود و در این جاده سراسر خطر، تار و پود وجودت را با پروردگارت معامله کردی.
حسین علیه السلام به دنیا می آید در عصری که نیزه های ظالم، گلوی انسانیت را نشانه گرفته اند و پرچم علوی را بر خاک افتاده می خواهند، نه عدالت علی علیه السلام را بر می تابند و نه نجابت حسن علیه السلام را و این گونه بود که تنها، قانون شمشیر می توانست سکه ظلم و فساد را از رواج بیندازد.
زمین، سوم شعبان را عاشقانه می چرخد. و تو متولد می شوی، ای سرسلسله عشق.
حسین آمده است تا کویرهای پرعطش، به سیرابی برسند؛ تا اذهان خفته بشر، با مفاهیم روشن بیداری، در روشنایی الفت بگیرند؛ تا سپیده های راستین، کاخ شب را سرنگون کنند.
ای حسین! نامت، رمز حیات خواهد شد و خون پاکت تا همیشه در رگ های تاریخ جریان خواهد داشت.
تو از امروز که پا بر خاک گذاشتی، سکان را در دست گرفتی تا عاشقانت را؛ عاشقانی که جز عشق تو و پدرت را در دل ندارند، به مقصد برسانی.

موضوعات مرتبط: امام حسین علیه السلام
تاریخ : اول 3 1394
نظر

کلمات قصار امام حسین علیه السلام1

ـ دست از بدگویی و غیبت بردارید؛ زیرا خوراک روزانه سگ های دوزخ است.
ـ احسان همچون بارش باران است که به خوب و بد می رسد.
ـ سلام کردن پیش از سخن است (سلام بر هر سخن مقدم است).
ـ اگر خداوند سبحان بخواهد به تدریج بنده ای را غافل گیر کند، نعمت بسیارش می دهد و توفیق شکرگزاری را از او می گیرد.
ـ از نشانه های خوشبختی و سعادت، هم نشینی با خردمندان است و از نشانه های نادانی، مجادله و ستیز بی مورد و از نشانه های فرد دانشمند، خرده گیری و انتقاد از سخن خویش و آگاهی به حقایق است.
ـ از هر کرداری که موجب عذرخواهی است، بپرهیز؛ چون بی شک، مؤمن نه بدی می کند و نه عذرخواهی و منافق پیوسته بدی می کند و عذرخواهی.
ـ سلام کردن هفتاد حسنه و ثواب دارد که شصت و نه تای آن از آنِ سلام کننده است و یک بخش آن برای پاسخ دهنده.
ـ بخیل کسی است که از سلام کردن دریغ می کند.
ـ هر کس که از راه نافرمانی خدا (گناه) به کاری دست بزند، آنچه امید دارد، زودتر از دستش برود و از آنچه می گریزد، زودتر به سرش آید.

موضوعات مرتبط: امام حسین علیه السلام
تاریخ : اول 3 1394
نظر
پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله می فرماید:
ای مردم! این حسین، فرزند علی است. او را بشناسید. سوگند به آن که جانم در دست اوست، او و دوستدارانش و دوستداران دوستدارانش در بهشت هستند.1
سلمان فارسی می گوید:
حسین بن علی علیه السلام روی زانوی پیامبر نشسته بود و پیامبر او را می بوسید و می گفت: تو امام، فرزند امام و پدر امامان هستی که نه تن از ایشان از نسل تو هستند و نهمین آنان قیام کننده آنها است.2

1. ابوجعفر محمد بن حسن طوسى، الأمالى، مؤسسه بعثت، قم، دارالثقافة، 1414 ه . ق، چ 1، ص 355.

2. ابن شهرآشوب مازندرانى، مناقب، قم، چاپ خانه علمیه، بى تا، ج 2، ص 195.
موضوعات مرتبط: امام حسین علیه السلام
تاریخ : اول 3 1394
نظر
قیام امام حسین علیه السلام تنها برای حق و حقیقت انجام گرفت. رهبر قیام، بینش نیرومندی داشت و آنچه را دیگران نمی دیدند، می توانست ببیند و آثار این قیام را در آینده ترسیم می کرد. این قیام به واسطه الهی بودن انگیزه آن، در روح انسان ها موج ایجاد کرد و به جامعه اسلامی شخصیت داد. حسین علیه السلام به نام خدا قیام کرد و به نام خدا به حرکت در آمد و به نام خدا شهید شد.
موضوعات مرتبط: امام حسین علیه السلام
تاریخ : اول 3 1394
نظر

تسلیم در برابر مشیت و اراده خداوند1

سحرگاهان هنگامی که امام حسین علیه السلام آماده حرکت از مکه به سمت عراق شد، اهل بیت را نیز به همراه خود برد. محمد حنفیه موضوع را فهمید، نزدبرادر آمد و به او گفت: «چه چیزی سبب شده است که به این زودی حرکت کنی.» حضرت در پاسخ فرمود: «ای برادر! وقتی از تو جدا شدم، جدّم، پیامبر خدا را در عالم خواب دیدم که به من فرمود: ای حسین حرکت کن؛ زیرا خواست و اراده و مشیت خداوند بر این قرار گرفته است که تو را شهید و کشته ببیند».
محمد با شنیدن این خبر گفت: «پس چرا همسر و فرزندان خود را به همراه می بری؟» حضرت فرمود: «خداوند می خواهد زن و بچه های من را هم اسیر ببیند و خواست او بر این امر قرار گرفته است. من نیز تسلیم مشیت و اراده خداوندم».

فکر خود و رای خود در عالَم رندی نیست
کفر است در این مذهب، خودبینی و خودرأیی
در دایره قسمت ما نقطه تسلیمیم
لطف آنچه تو اندیشی؛ حکم آنچه تو فرمایی2


موضوعات مرتبط: امام حسین علیه السلام
تاریخ : اول 3 1394
نظر

بندگی

حسین علیه السلام بنده خدا بود، ولی نه آن بنده ای که تنها به نماز و روزه بسنده کند و از جامعه بی خبر باشد. حسین هم با خدا ارتباط داشت و هم با خلق خدا. از خلق خدا دست گیری می کرد و همواره دغدغه سعادت آنها را داشت.
در زیارت ناحیه می خوانیم:
أَشْهَدُ انَّکَ قَدْ اَقَمْتَ الصَّلوةَ و آتَیْتَ الزَّکوةَ و اَمَرتَ بالمَعْروف و نَهَیْتَ عَنْ المُنْکَر.
شهادت می دهم که نماز را به پای داشتی و زکات را پرداخت کردی و امر به معروف و نهی از منکر کردی.
بر این اساس، بندگی کامل و حقیقی خدا تنها با اقامه نماز به دست نمی آید، بلکه کسی طعم شیرین بندگی را می چشد که تکلیف خود را در همه زمینه ها انجامدهد.

نیک بخت آن کسی که بنده اوست
در همه کارها بسنده بر اوست1



موضوعات مرتبط: امام حسین علیه السلام
تاریخ : اول 3 1394
نظر

بخشایش1

امام سجاد علیه السلام می فرماید:
از پدرم حضرت حسین علیه السلام شنیدم که می فرمود: اگر کسی از سمت راست به من ناسزا بگوید و در سمت چپ برگردد و از من عذرخواهی کند، من عذر او را می پذیرم و او را می بخشم؛ زیرا امیرالمؤمنین علی بن ابی طالب علیه السلام از جدّم، رسول خدا صلی الله علیهو آله نقل می کند که فرمود: از حوض کوثر نیاشامد کسی که عذر معذرت خواه رانمی پذیرد.

گنه بخشا و عفواندوز می باش
به خوش خویی چو روشنْ روز می باش2


موضوعات مرتبط: امام حسین علیه السلام
تاریخ : اول 3 1394
نظر

شکیبایی1

امام حسین علیه السلام در مقام صبر، امتحانی داد که دوست و دشمن و حتی فرشتگان از آن شگفت زده شدند. در زیارت ناحیه مقدسه آمده است: «وَ لَقَدْ عَجُبَتْ مِنْ صَبْرِکَ مَلائکةَ السَّماء».
صبر امام حسین علیه السلام تنها صبر در یک زمینه نبود، بلکه شخصیت وجودی آنحضرت به همه گونه های صبر آراسته بود. صبر در جهاد، صبر در عبادت، صبر در شکست، صبر در مصیبت، صبر در خشم و غضب و... .

به صبر کوش تو ای دل که حق رها نکند
چنین عزیز نگینی به دست اهرمنی2


موضوعات مرتبط: امام حسین علیه السلام
تاریخ : اول 3 1394
نظر

عزت نفس1

یکی از ویژگی ها و امتیازهای برجسته حسین بن علی علیه السلام که او را از همه مجاهدان تاریخ ممتاز ساخته، دوری از ذلت است. حسین علیه السلام کسی است که مرگ باعزت را حیات و زندگی ذلت بار را مرگ می داند.
سخنان حسین علیه السلام در روز عاشورا، عالی ترین و برترین بیان درباره حفظ حیثیت و عزت نفس به شمار می رود. ایشان فرمود:
چه دور است ذلت از ما، که خدا و رسولش و مؤمنان، ذلت را برای من نمی پسندند.
عزت نفس نگذاشت حسین علیه السلام در مقابل افرادی پست و فرومایه همچون ابن زیاد تسلیم شود، بلکه چون کوه در برابر سپاه کوفه ایستاد و بدون هیچ دغدغه وهراسی، درس زندگی باعزت را به جهانیان آموخت.

در جهان نتوان اگر مردانه زیست
همچو مردان، جان سپردن زندگی است2


موضوعات مرتبط: امام حسین علیه السلام
تاریخ : اول 3 1394
نظر
یکی از صفت های برجسته اخلاقی حسین علیه السلام، اراده قوی و تصمیم قاطع آنبزرگوار است که این خصلت را از جدّ گرامی اش، محمدبن عبداللّه صلی الله علیه و آله به ارث برده بود.
امام با قاطعیت در برابر قدرت و حکومت استبدادی اموی ایستاد و بدون هیچ تردید اعلام کرد: «من با یزید بیعت نمی کنم.» آن گاه با یاران اندک خود به میدان جهاد قدم نهاد تا حق را آشکار و باطل را نابود سازد.
1

1. شخصیت و سیماى امام حسین علیه السلام، ص 100.
موضوعات مرتبط: امام حسین علیه السلام
تاریخ : اول 3 1394
نظر

کمک به مستمندان1

پس از شهادت امام حسین علیه السلام، اثری در پشت آن حضرت دیده شد که مربوط به ابزار جنگ نبود. از امام سجاد علیه السلام پرسیدند که این اثر چیست؟ امام زین العابدین علیه السلام فرمود: «پدرم انبان محتوی نان و آذوقهبه دوش می کشید و به خانه های یتیمان و درماندگان و بینوایان می برد و ایناثری که در پشت آن حضرت دیده شده، از آن است».

به روزگار سلامت، شکستگان دریاب
که جَبر خاطر مسکین بلا بگرداند2


موضوعات مرتبط: امام حسین علیه السلام
الصلوه معراج المؤمن
X