تاریخ : دهم 2 1394
نظر

یکی از اعمالی که در ماه رجب سفارش فراوان بدان شده است اعتکاف در ایام البیض (سیزدهم، چهاردهم و پانزدهم ماه رجب) می باشد. البته اعتکاف تنها مخصوص این زمان نبوده و در دهۀ آخر ماه رمضان نیز توصیه شده است و در هر روز و ماهی می توان در مسجد معتکف شد.
اعتکاف فرصتی است برای تنها ماندن و فکر کردن. فرصتی است برای نو شدن و دوباره شروع کردن. زمانی است برای خواندن و خوانده شدن. فرصتی برای دوری از هیاهوی زندگی های امروزی و پناه بردن در آغوش پر مهر خداوندی. اما باید توجه داشت که این فرصت، به آسیب تبدیل نشود و به جای پیشرفت، حرکت رو به عقب را به همراه نداشته باشد.

موضوعات مرتبط:
تاریخ : نهم 2 1394
نظر
نماز موجب رستگاری  


قال رسول الله صلی الله علیه و آله:
خمس صلوات من حافظ علیهن کانت له نورا و برهانا و نجاة یوم القیامة.
رسول خدا صلی الله علیه و آله فرمود:
کسی که بر نمازهای پنجگانه محافظت و مراقبت نماید این نمازها برای او در قیامت، نور و وسیله نجات او خواهد بود.
کنز العمال، ج 7، حدیث 18862

موضوعات مرتبط:
تاریخ : نهم 2 1394
نظر

پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله فرمود:
امت من چهار گروه هستند: 1 ـ گروهی نماز می خوانند، ولی در نمازشان سهل انگارند «ویل» برای آنهاست، و «ویل» نام یکی از طبقات زیرین جهنم است، خداوند فرمود: (فویل للمصلین الذینهم عن صلاتهم ساهون) ماعون 4 و 5
پس «ویل» برای نمازگزاران است، آنهایی که در نمازشان سهل انگارند.
2 ـ گروهی گاهی نماز می خوانند و گاهی نمی خوانند، پس «غی» مال آنهاست، و «غی» نام یکی از طبقات پایین جهنم است. خداوند متعال فرمود: (فخلف من بعدهم خلف اضاعوا الصلوة و اتبعوا الشهوات فسوف یلقون غیا) .
سپس جانشین آن مردم خداپرست قومی شدند که نماز را ضایع کرده و از شهوات پیروی کردند، و اینها به زودی در «غی» افکنده خواهند شد.
3 ـ گروهی هیچ وقت نماز نمی خوانند، «سقر» برای آنهاست، «سقر» هم نام یکی از طبقات زیرین جهنم است که خداوند متعال فرمود: (ما سلککم فی سقر قالوا لم نک من المصلین) مدثر .42
(اهل بهشت از اهل جهنم سئوال می کنند) چه چیزی شما را به «سقر» کشاند؟ در جواب می گویند : ما از نمازگزاران نبودیم.
4 ـ گروهی همیشه نماز می خوانند، و در نمازشان خشوع دارند. خداوند متعال فرمود: (قد افلح المؤمنون الذین هم فی صلاتهم خاشعون)
مؤمنون.1 و .2
مؤمنان رستگار شدند، آنهایی که در نمازشان با خشوع هستند. (3)
امیدواریم خداوند متعال همه ما را از گروه چهارم قرار دهد.
و اقم الصلاة ان الصلوة تنهی عن الفحشاء و المنکر و لذکر الله اکبر.
(عنکبوت، 45)
نماز را بپادار، که نماز انسان را از هر کار زشت و منکر باز می دارد و یاد خدا بزرگتر است.

موضوعات مرتبط:
تاریخ : نهم 2 1394
نظر

به گزارش مشرق، کانون گفتگوی قرآنی نوشت: یک وقتی ما( حاج آقا قرائتی) در ستاد نماز نوشتیم آقازاده‌ها، دخترخانم‌ها، شیرین‌ترین نمازی که خواندید برای ما بنویسید. یک دختر یازده ساله یک نامه نوشت، همه ما بُهتمان زد، دختر یازده ساله ما ریش‌سفیدها را به تواضع و کرنش واداشت. نوشت که ستاد اقامه نماز، شیرین‌ترین نمازی که خواندم این است.

گفت در اتوبوس داشتم می‌رفتم یک مرتبه دیدم خورشید دارد غروب می‌کند یادم آمد نماز نخواندم، به بابایم گفتم نماز نخواندم، گفت خوب باید بخوانی، حالا که اینجا توی جاده است و بیابان، گفت برویم به راننده بگوییم نگه‌دار،

موضوعات مرتبط:
تاریخ : نهم 2 1394
نظر

اشاره

با نگرش به مجموعه تعالیم حیاتبخش شریعت اسلام، درمی یابیم که زن از سرشتی انسانی، همچون مرد آفریده شده است و همان گونه که در آفرینش با مرد یکسان می باشد و سرشتی جداگانه ندارد، در رشد و کمال معنوی و رسیدن به قلّه های بلند تقوا و فضیلت و کسب ارزش های والای الهی و انسانی نیز دارای استعدادهای سرشارمی باشد که حق تعالی در او به ودیعت نهاده است.

بانوان به عنوان نیمی از پیکر جامعه انسانی، همانند مردان در مشارکت عمومی، پایگاه و جایگاه مناسب دارند و نمی توان از نقش سازنده آنان چشم پوشید.

اسلام با حضور بانوان در عرصه های مختلف اجتماعی مخالف نیست و آن را منع نکرده است، بلکه وظیفه اصلی وی را مادری می داند و تربیت و پرورش انسان های بزرگ و وارسته؛ البته در کنار آن نیز به آنان اجازه داده تا با حفظ حریم و عفّت و پاکدامنی و در پوششی محفوظ از تیر زهرآگین نگاه های هوس آلود؟ آلوده دلان، در اجتماع حضور یابد و برای رشد و ترقّی خود و جامعه گام بردارند.

تاریخ اسلام سرشار از صحنه هایی است که زنان آفریدگار آن بودند. در این نوشتار برآنیم تا با مطالعه و بررسی آموزه های دینی و تاریخ اسلام (شواهد تاریخی) به جواز حضور زنان در مشارکت عمومی و عرصه های مختلف اجتماع مانند، حضور در مساجد و دیگر اماکن عبادی بپردازیم، باشد که ابهامات موجود در این باره در پرتوی آموزه های اصیل اسلامی و شواهد تاریخی از صدر اسلام، به خوبی بر همگان آشکار گردد...............................

موضوعات مرتبط:
تاریخ : نهم 2 1394
نظر
سوال: در دین اسلام آمده مستحب است فرد مسلمان قبل از خواب با وضو باشد تا بستر او حکم معبد را داشته باشد، در حالی‌که در رساله‌ی احکام آمده است که خواب وضو را باطل می‌کند. آیا با وضو رفتن به بستر با مبطل وضو بودن خواب تناقض ندارد؟

سوال: در هنگام وضو گرفتن اگر خود فرد در کمال سلامت باشد ولی آب را کسی دیگر بریزد و وی وضو بگیرد، آیا وضوی وی باطل است؟

سوال: آیا خشک بودن صورت و دست‌ها قبل از وضو لازم است؟

پاسخ این سوالات در ادامه مطلب*

موضوعات مرتبط:
تاریخ : نهم 2 1394
نظر

 در حدیث معروفی که پیامبر اکرم (صلی الله علیه و آله و سلم) از جبرئیل نقل کرده اند، می فرمایند:

خداوند متعال وعده داده است که اگر عدد حاضران در نماز جماعت بیش از ده نفر باشد، اگر تمام دریاها مرکب و درخت ها قلم و جن و انس و ملائکه نویسنده شوند، نتوانند ثواب یک رکعت آن را بنویسند.

بر اساس احادیث گهربار معصومین (علیهم السلام) رفتن به مسجد برای شرکت در نماز جماعت و درک نماز جماعت از ابتدای تکبیرة الاحرام اجر و پاداش بسیار زیادی دارد و نماز جماعت کوتاه و مختصر بر نماز طولانی برتری دارد؛ و نیز پیامبر اکرم (صلی الله علیه و آله و سلم) فرموده اند:

«در نماز جماعت حاضر شوید، اگر چه با دشواری و سختی باشد.»

حضرت امام صادق (علیه السلام) فرمودند:

« در زمان پیامبر اکرم (صلی الله علیه و آله و سلم) مردی به علت نابینایی در نماز جماعت شرکت نمی کرد. روزی به خدمت پیامبر (صلی الله علیه و آله و سلم) رسید و عرض کرد: من نابینایم و صدای اذان را می شنوم، اما کسی نیست که دستم را بگیرد و مرا به مسجد بیاورد حضرت فرمودند: طنابی از خانه تا مسجد قرار بده و با آن خود را به نماز جماعت برسان.»

موضوعات مرتبط:
تاریخ : نهم 2 1394
نظر
امام باقر علیه السلام فرموده است :
عَلَیْکَ بِالاقْبالِ على صَلاتِکَ فَاِنَّما یُحْسَبُ لَکَ مِنْها ما اَقْبَلْتَ عَلَیْهِ.
در نماز، توجه به خدا داشته باش ، زیرا از نماز، آن مقدار قبول مى شود که با توجّه خوانده شود.
سپس حضرت مى فرماید: هنگام نماز، با دست و سر و صورت خود بازى مکن ، زیرا همه این کارها، سبب نقص نماز مى شود، در حالت کسالت و خواب و سنگینى مشغول نماز مشو، زیرا چنین نمازى ، از آن منافقان است
در حدیثى از پیامبر نقل شده :
رَکْعَتانِ مِنْ رَجُلٍ وَرعٍ اَفْضَلُ مِنْ اَلْفِ رَکْعَةٍ مِنْ مَخْلِطٍ دو رکعت نماز انسان با تقوا، برتر از هزار رکعت نماز فرد لاابالى است .
امام صادق علیه السلام مى فرماید: هنگام نماز، از دنیا و آنچه در آنست ماءیوس شو و تمام توجّهت را به خدا قرار ده به یاد روزى باش که در برابر دادگاه عدل الهى قرار مى گیرى .
و نیز فرمود: گاهى پنجاه سال بر انسان مى گذرد ولى خداوند، حتّى یک نماز او را نپذیرفته است .
و در حدیث مى خوانیم : بعضى چنان در برابر خدا سبک سخن مى گویند و نماز مى خوانند که اگر با همسایه شان چنین حرف بزنند، جواب آنها را نمى دهد.
از پیامبر خدا صلّى اللّه علیه و آله نقل شده که : رکعتان بِسواک اَفْ

ضَلُ مِنْ سَبعینَ رکعةٍ بغیر سواکِ دو رکعت نماز کسى که مسواک کند، از هفتاد رکعت بدون مسواک بهتر است .

موضوعات مرتبط:
تاریخ : نهم 2 1394
نظر
1- بى تفاوت ها
امام صادق علیه السلام فرمود: نماز کسانى که نسبت به برهنگان و آوارگان جامعه بى تفاوتند، قبول نیست .

2- حرام خواران
پیامبر اکرم صلّى اللّه علیه و آله فرمود: نماز حرام خواران ، مثل بناى ساختمان بر ریگ است . الصَّلاةُ مَعَ اَکْلِ الْحَرامِ کَالبِناءِ عَلَى الرَّملِ.

3- بى تعهدان در خانه
رسول خدا صلّى اللّه علیه و آله فرمود: نماز زنى که از درآمد شوهر بهره مند مى شود ولى به مسئولیت الهى خود عمل نمى کند، پذیرفته نیست .

4- تارکان زکات
در قرآن در اکثر موارد، پرداخت زکات را در کنار بر پا داشتن نماز آورده ، و در احادیث بسیارى آمده که نماز آنانکه زکاتِ مال خویش را نمى دهند، پذیرفته نمى شودروزى رسول خدا صلّى اللّه علیه و آله وارد مسجد شد و نه نفر را به جرم اینکه زکات نمى دادند، از مسجد بیرون کرد، سپس اقامه نماز نمود. آرى ، رابطه با خدا باید در کنار رابطه با محرومان جامعه باشد.

5- افراد لاابالى
نماز کسى که اهل تقوا نیست ، یا رکوع و سجودش را در نماز به طور مطلوب انجام نمى دهد، پذیرفته نیست .

6- حاقن و حاقب
حاقن و حاقب ، یعنى کسى که بول و غائط خود را نگاه مى دارد و بدینوسیله به خود فشار آورده و دچار ضررهاى جسمى مى شود. این کار، علاوه بر زیان براى سلامتى ، در نماز هم موجب عدم تمرکز فکر مى شود و حضور قلب را از بین مى برد. امام صادق علیه السلام فرمود: نماز چنین کسانى قبول نمى شود.

7- پیش نماز غیر محبوب
گاهى در مسجدى ، ممکن است مردم به پیش نمازى علاقه نداشته باشند و او را قبول نکنند ولى او بخاطر حفظ خود، حاضر نباشد مسجد یا پایگاه خود را رها کند. طبیعى است که چنین موردى ، موجب بروز برخورد و خلوت شدن نماز جماعت مى شود. در روایات ، نماز جماعت چنین کسانى مردود شمرده شده است .

موضوعات مرتبط:
تاریخ : نهم 2 1394
نظر
جایگاه نماز در اسلام  

 اهمیت نماز  

قال رسول الله صلی الله علیه و آله:
اول ما افترض الله علی امتی الصلوات الخمس، و اول ما یرفع من اعمالهم الصلوات الخمس، و اول ما یسألون عنه الصلوات الخمس.
پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله فرمود:
نخستین چیزی که خداوند بر امت من واجب کرد نمازهای پنجگانه است، و نخستین عملی که از آنان بالا برده می شود، و از آنان سؤال می شود همان نماز است. 

 کنز العمال، ج 7، ح 18859

موضوعات مرتبط:
تاریخ : هشتم 2 1394
نظر
مستحب است مؤذن

1- رو به قبله باشد

2- ایستاده بگوید

3- در اذان وضو داشته باشد (اما در اقامه لازم است نه مستحب )

4- بین اذان و اقامه صحبت نکند (بلکه پس از گفتن قد قامت الصلوة حرف زدن مکروه است )

5- در حال استقرار بگوید (در حال اقامه بدن آرام باشد)

6- آخر فصول را جزم بدهد (با تاءنى در اذان و سرعت در اقامه )

7- الف وهاى اسم جلاله الله را در هر فصلى که این اسم هست فصیح بگوید

8- هنگام اذان انگشت در دو گوش بگذارد

9- در اذان صدا را بکشد و بلند بگوید (بلکه در اقامه هم بلند بگوید اما کوتاهتر از اذان )

10- بین اذان و اقامه فاصله بیاندازد (یا با دو رکعت نماز خواندن یا چند قدم راه رفتن یا شستن و یا سجده کردن (1) یا ذکر گفتن یا دعا کردن یا سکوت نمودن ).

موضوعات مرتبط:
الصلوه معراج المؤمن
X