تاریخ : یازدهم 2 1394
نظر

آیه شریفه‌ «الا بذکر اللّه تطمئن القلوب» حکایت از آن دارد که با یاد خدا دل‏ها آرامش می‏گیرد. دل پایگاه نفس آدمی است و آنگاه که دل آرام گیرد، نفس انسان نیز اطمینان می‏یابد. پس برای داشتن دلی آرام و قلبی مطمئن باید به ذکر باری تعالی پرداخت. ذکر اکبر خدا نیز نماز است و قرآن می‏فرماید: »و لذکر اللّه اکبر«
نتیجه آن که چون گویندگان ذکر الهی که دل هایی آرام و نفوسی مطمئن دارند، گرد هم آیند و خانواده‏ای را شکل بخشند، آن خانواده از آرامش برخوردار است و در خانه آرام، صفا و صمیمیت موج می‏زند و مالامال از نور خداست.
در خانه ما رونق اگر نیست صفا هست
هر جا که صفا هست در آن نور خدا هست
نماز خواندن و انجام عبادت، برای نمازگزار آرامش روانی پدید می‏آورد و دل مؤمن را امنیت می‏بخشد، آن هایی که توفیق بیشتری در برگزاری نماز داشته‏اند، به آرامش بیشتری نیز دست یافته‏اند. یعنی آن‏ها که علاوه بر انجام فرایض مبادرت به خواندن نوافل نیز نموده‏اند، در بررسی‏های موردی آرامش بیشتری را گزارش کرده‏ اند و همین باعث شده تا دیگران را نیز به انجام نوافل توصیه کنند. سخن چنین کسانی این است که:
برخیز که عاشقان به شب راز کنند
گرد در و بام دوست پرواز کنند
هر در که بود فراز بر خود بندند
الا در دوست را که شب باز کنند
آنان حلاوت عبادت خالص در شب و رازگویی با خداوند عالمیان را دریافته‏اند، چرا که شب فرصتی مناسب‏تر برای عبادت بی ریاست. قرآن می‏فرماید: «انّ ناشئة اللّیل هی اشدّ وطأً و اقوم قیلا» پس فقط صاحبان خلوص و عاشقان عبادت خدا، شیرینی راز و نیاز با او را درمی‌یابند و می‏توان گفت:
شرح این واقعه را مرغ سحر داند و بس تو چه دانی که شب سوختگان چون گذرد.

موضوعات مرتبط:
تاریخ : یازدهم 2 1394
نظر

حمله نیروهای عبدالله صالح به میدان "الحریه" شهر تعز منجر به کشته شدن سه زن و زخمی شدن ده ها نفر دیگر در هنگام برگزاری نماز جمعه شد.

به گزارش مشرق به نقل از وفا، مزدوران رژیم علی عبدالله صالح با هدف قرار دادن یک مصلی در تعز سه زن را در هنگام نماز به شهادت رساندند.

خبرگزاری فرانسه نیز گزارش داد که در این حمله دهها نفر از جمله دو کودک و سه زن کشته و ده‌ها نفر نیز زخمی شدند.

بنابر گزارش‌ها، روز گذشته 6 نفر دیگر در این شهر کشته شده اند و روز گذشته نیز یک کودک در این شهر کشته و 10 تن دیگر زخمی شده است.

بنابر گزارش الجزیره، مزدوران رژیم آل خلیفه بیمارستان "الروضه" را نیز هدف قرار دادند.

فعالان یمنی فیلمی از حمله موشکی امروز نیروهای عبدالله صالح به میدان "الحریه" «آزادی» در مرکز شهر تعز منتشر کردند که سه زن کشته و ده ها نفر دیگه در هنگام برگزاری نماز جمعه کشته شدند.

این درحالی است که شورای امنیت سازمان ملل و عربستان سعودی همچنان با حمایت از عبدالله صالح تلاش دارند تا با کناره‌گیری آبرومندانه وی از قدرت به وی مصونیت قضایی بدهند.

موضوعات مرتبط:
تاریخ : یازدهم 2 1394
نظر

هنگام اذان، چه دعاها و ذکرهایی برای گوینده و شنونده آن مستحب است؟

اذان از بزرگترین شعائر دین اسلام است. در روایتی امام علی(علیه السلام) از رسول خدا(صلی الله علیه و آله)راجع به تفسیر اذان پرسید؟ پیامبر در پاسخ فرمود: ای على! اذان حجتى است بر امت من و تفسیر آن این است که مۆذّن هنگامی که بگوید: «اللَّهُ أَکْبَرُ اللَّهُ أَکْبَرُ» معنایش این است که خدایا! تو گواهى بر آنچه من می‌گویم که اى امّت احمد به تحقیق که وقت نماز رسید، پس آماده باشید و کار دنیا را رها نمایید و چون گوید: «أَشْهَدُ أَنْ لَا إِلَهَ إِلَّا اللَّهُ» معناى آن این است که  خدا و فرشتگان خدا و آنچه در آسمان‌ها و زمین است، آگاه هستند که من وقت نمازهای پنج‌گانه را به اطلاع شما رساندم پس خود را برای نماز آماده نمایید و چون گوید: «أَشْهَدُ أَنَّ مُحَمَّداً رَسُولُ اللَّهِ»، معناى آن این است که خدا و ملائکه آگاه‌اند که من شما را از زمان انجام نماز آگاه کردم پس سرگرم امور دیگر نشوید که این برای شما بهتر است و زمانی که مۆذّن بگوید: «حَیَّ عَلَى الصَّلَاةِ» پس اذان چنین گوید:

موضوعات مرتبط:
تاریخ : یازدهم 2 1394
نظر

چه زیبا می گوید: «دعا و نماز, زندگی مرا نجات داده است, من بدون آن مدت ها پیش دیوانه شده بودم. من در تجارب زندگی عمومی و خصوصی خود تلخ کامی های بسیار سختی داشته ام که مرا دستخوش ناامیدی می ساخت اگر توانسته ام بر این ناامیدی ها چیره شوم به خاطر دعا و نمازهایم بوده است. دعا و نماز را مانند حقیقت, بخشی از ندگی خود به شمار نمی آورم بلکه تنها به خاطر نیاز و احتیاج شدید روحی آنا را به کار می بسته ام, زیرا اغلب خود را در حال و وضعی می یافتم که احتمالا بدون نماز و دعا نمی توانستم شادمان باشم. هر چه زمان می گذشت اعتقاد من به خدا افزایش می یافت و نیاز من به دعا ونماز بیشتر می شد و صورتی مقاومت ناپذیر به خود می گرفت. بدون آن زندگی سرد و تهی بود. به همان اندازه که غذا برای بدن لازم استع دعا و نماز برای روح ضرورت دارد. در واقع آن قدر که دعا و نماز برای روح لازم است, غذا برای بدن ضرورت ندارد زیرا اغلب لازم است به خاطر سلامت بیشتر خودمان گرسنگی بدهیم و از غذاخوردن خودداری کنیم, اما در مورد دعا و نماز چنین اجتنابی نمی توان وجود اشته باشد.(1)

گاندی در جای دیگر می گوید: «من کوچکترین شکی ندارم که نماز و دعا, وسیله غیر قابل انکاری برای پاک کردن قلب از امیال نفسانی است ولی باید با منتهای تواضع آمیخته گردد.».(2)

منابع :

1. همه مردم با هم برابرند, مهاتما گاندی, ترجمه محمود تفضلی, ص 1-107.

2. رؤیایی با حقیقت, مهاتما گاندی, ترجمه لیلی شاپوریان, ص 79.

موضوعات مرتبط:
تاریخ : یازدهم 2 1394
نظر

پروفسور ژول لابوم (1791 - 1868 م ) پژوهشگر علوم اسلامى با بیش از 30 سال سابقه از فرانسه :اسلام واسطه میان انسان و خدا را از میان برد و براى اولین بار ایجاد ارتباط مستقیم را میان دو قطب اعلام کرد. در پذیرش عبادت و نماز لازم نیست که شخص از یک گروه مشخص مقام وساطت را میان مردم و خدا داشته باشد، بلکه هر انسانى مى تواند خودش اعمال عبادى را انجام دهد.

نمازهاى پنجگانه از مظاهر همبستگى مذهبى است . آنگاه که بانک توحید در فضاى شهرهاى اسلامى طنین مى افکند، گرویدگان به اسلام با شنیدن آهنگ آسمانى اذان در دل روز یا شب هنگام ، به سوى مراکز نیایشبا آفریدگار هستى بخش مى شتابند، این شیفتگان ایمان به خدا، در هر نقطه از جهان و از افقهاى دور دست روى خود را به سوى نقطه اى واحد و کانونى مشترک ، یعنى کعبه که در قلب مکه جاى دارد مى گردانند

موضوعات مرتبط:
تاریخ : دهم 2 1394
نظر

بعضی از افرادهستند که خودشون روخیلی مذهبی وپیرو خدا وقرآن میدونن بعدتا میبینن یه  بنده خدایی یه دین دیگه ای داره ونسبت به خداکافرهست  شروع میکنن به توهین ودشنام دادن به اعتقادات اون شخص  جالب اینجاست که فکرمیکنن باتوهین کردنشون چقدرازاسلام دفاع کردن وخدا وپغمبر رو شاد وخوشحال کردن درحالی که اصلا اینطور نیست وقرآن دراین باره میگه:

ولاتسبوا الذین یدعون من دون الله فیسبوا الله عدوا بغیرعلم

معبودانی را که کافران به جای خدا می پرستند دشنام ندهید که آنان هم از روی دشمنی ونادانی خدارا دشنام خواهند داد.

سوره ی انعام آیه ی 108

موضوعات مرتبط:
تاریخ : دهم 2 1394
نظر
با توجه به این که اسلام به صله رحم، اهمیت فراوانى داده است، حکم نماز و روزه خویشانى که چندین سال هم دیگر را در اثر اختلافات خانوادگى نمى بینند چگونه است؟

در قرآن و روایات، قطع رحم ـ که ممکن است در اثر قهر کردن باشد ـ بسیار مذمت شده و این افراد مورد لعنت خدا قرار مى گیرند: (فَهَلْ عَسَیْتُمْ إِن تَوَلَّیْتُمْ أَن تُفْسِدُواْ فِى الاَْرْضِ وَتُقَطِّعُواْ أَرْحَامَکُمْ * أُوْلَـئِکَ الَّذِینَ لَعَنَهُمُ اللَّهُ...)[1]; اگر ]از این دستورها[ روى گردان شوید، جز این انتظار مى رود که در زمین فساد و قطع پیوند خویشاوندى کنید، آنان کسانى هستند که خداوند از رحمت خویش دورشان ساخته، گوش هایشان را کر و چشم هایشان را کور کرده است.
    نماز و روزه افرادى که قطع صله رحم مى کنند باطل نیست و لازم نیست قضا کنند، ولى از آنان پذیرفته نمى شود و یا این که از ثواب آن کاسته مى شود; هم چنان که اگر کسى نماز را بدون توجه بخواند، نمازش باطل نیست و لازم نیست قضا کند، لکن آن نماز مورد پذیرش خداوند نیست.
    حضرت صادق(علیه السلام) درباره آثار صله رحم مى فرمایند: صله رحم، موجب زیاد شدن ثواب اعمال، برکت در مال، رفع گرفتارى ها، آسان کننده حساب قیامت و تأخیر در اجل است.[2]
[1]. محمّد، آیه22ـ23.
[2]. کلینى، اصول کافى، ج2، ص158.


در چه مواقعى مى توان نماز را به جاى نیاورد؟

خداوند متعال درباره وجوب نماز مى فرماید: (...إِنَّ الصَّلَوةَ کَانَتْ عَلَى الْمُؤْمِنِینَ کِتَـبًا مَّوْقُوتًا)[1]; همانا نماز در اوقات معین بر مؤمنان مقرر شده است. بنابراین نماز هیچ گاه نباید ترک شود. حتى اگر کسى نمى تواند به شکل عادى انجام دهد، باز هم نماز را باید بخواند; مثلاً اگر کسى ایستاده نمى تواند نماز بخواند باید نشسته آن را به جا آورد و اگر نشستن هم برایش ممکن نیست باید خوابیده نماز بخواند ... و تنها در یک مورد نباید نماز بخواند و آن هنگام عادت ماهیانه زنان است.
[1]. نساء، آیه103.


در کدام آیه آمده که نماز در زمان جنگ تعطیل نمى شود، نام آن سوره چیست؟

نماز در زمان جنگ به صورت مخصوصى خوانده مى شود که «نماز خوف» نام دارد و خداوند در آیات زیر به آن اشاره مى فرماید:
    1. (فَإِنْ خِفْتُمْ فَرِجَالاً أَوْ رُکْبَانًا فَإِذَآ أَمِنتُمْ فَاذْکُرُواْ اللَّهَ کَمَا عَلَّمَکُم مَّا لَمْ تَکُونُواْ تَعْلَمُونَ )[553]; و اگر ]به خاطر جنگ، یا خطر دیگرى [بترسید، ]نماز را[ در حال پیاده یا سواره انجام دهید، امّا زمانى که امنیت خود را باز یافتید، خدا را یاد کنید ]=نماز را به صورت معمولى بخوانید![; همان گونه که خداوند، چیزهایى را که نمى دانستید، به شما تعلیم داد.
    2. (وَإِذَا کُنتَ فِیهِمْ فَأَقَمْتَ لَهُمُ الصَّلَوةَ فَلْتَقُمْ طَـآئِفَةٌ مِّنْهُم مَّعَکَ وَلْیَأْخُذُواْ أَسْلِحَتَهُمْ فَإِذَا سَجَدُوا...)[1]; و هنگامى که در میان آنها باشى و ]در میدان جنگ براى آنها نماز برپا کنى[ باید دسته اى از آنها با تو ]به نماز [برخیزند و باید سلاح هاى خود را با خود برگیرند و هنگامى که سجده کردند ]و نماز را به پایان رسانیدند[... .
[1]. بقره، آیه239.
[2]. نساء، آیه102.


بر پایه آیات 101 تا 104 نساء خداوند در هنگام خطر و بیم از دشمن، شکسته خواندن نماز را سفارش فرموده، چرا ما براى مسافرت هایى که هیچ گونه خوف و خطرى ندارد و مسافت آن بسیار کم است (4 فرسخ) نماز را کوتاه مى خوانیم در صورتى که وقت کامل خواندن هم داریم؟

از مجموع آیات یاد شده استفاده مى شود که شکسته خواندن نماز در سفر مبتنى و معلق بر خوف از دشمن نیست، زیرا اولاً: ابتداى آیه دارد که: (وَإِذَا ضَرَبْتُمْ فِى الاَْرْضِ...). این قسمت آیه صورت مسافرت هاى عادى و معمولى را در نظر دارد نه فقط صورت خوف را. بعلاوه نماز خوف در دو آیه بعد به طور جداگانه و با احکام خاص خودش بیان شده است. نماز خوف با نماز قصر در سفر متفاوت است. روایات متعددى که اهل سنّت و شیعه در نماز قصر نقل کرده اند نیز این عمومیّت را تأیید مى کند و ممکن است مقید ساختن حکم قصر به مسئله خوف از این جهت باشد که این قید ناظر به وضع مسلمانان در آغاز اسلام است و به اصطلاح این قید غالبى است و در جاى خودش (علم اصول) این مطلب اثبات شده که چنین قیودى مفهوم ]موافق یا مخالف [ندارد و این گونه نیست که اگر این قید نباشد حکم هم نباشد و یا از این جهت باشد که بعضى از مفسران معتقدند که مسئله نماز قصر نخست به هنگام خوف تشریع شده، سپس این حکم توسعه پیدا کرده و یا این تعلق حکم قصر به خوف به سبب تأکید باشد، یعنى نماز قصر براى مسافر همه جا لازم است، ولى به هنگام خوف تأکید بیشترى دارد.
    در هر حال شکى نیست که با توجه به تفسیر آیه در روایات فراوانى آمده که نماز مسافر اختصاص به صورت خوف ندارد; از آن جمله: 1. در تهذیب باسناد خود از زراره روایت مى کند که گفت: از حضرت باقر(علیه السلام)سؤال کردم درباره نماز خوف و نماز مسافر که هر دو شکسته هستند؟ فرمود: آرى نماز خوف براى قصر سزاوارتراست از نماز مسافر که بدون خوف است. 2. در تفسیر الدّر المنثور است که ابن شیبه، عبد بن حمید، احمد، مسلم، ابوداود، ترمذى، نسائى، ابن ماجه و... در ناسخ و ابن جبان از یعلى بن امیه روایت کرده اند که گفت از عمر بن الخطاب سؤال کردم خدا مى فرماید: لیس علیکم ... ان خفتم ... یعنى اگر از فتنه انگیزى کافران مى ترسید عیبى ندارد که قصر بخوانید، در حالى که مردم در امن به سر مى برند (باز هم قصر بخوانند) عمر به من گفت: من از همین مطلبى که تو تعجب کرده اى تعجب کردم و از رسول الله(صلى الله علیه وآله)سؤال کردم حضرت فرمود: صدقه اى است که خدا به شما داده، شما هم صدقه خدا را قبول کنید و یا این که از ابن عباس روایت کرده اند (در همان تفسیر) که مى گوید: بین مکه و مدینه در حالى که ایمن بودیم... با پیغمبر(صلى الله علیه وآله)نماز را دو رکعتى خواندیم.[1]
امام باقر(علیه السلام) مى فرماید: شکسته خواندن نماز در سفر واجب است; همان گونه که تمام خواندن آن در وطن واجب است.[2]
[1]. ر.ک: المیزان، ج5، ص63; تفسیر نمونه، ج4، ص94 ـ 96; طبرى، احکام القرآن، ج1ـ2، ص487 و حسینى جرجانى، آیات الاحکام، ج1، ص240 ـ 247.
[2]. شیخ صدوق، من لایحضره الفقیه، ج1، ص434.


چرا نماز مسافر شکسته است و روزه نمى تواند بگیرد؟

علت شکسته خواندن نماز و واجب نبودن روزه در حال مسافرت تصریح آیات قرآن است:
(وَإِذَا ضَرَبْتُمْ فِى الاَْرْضِ فَلَیْسَ عَلَیْکُمْ جُنَاحٌ أَن تَقْصُرُواْ مِنَ الصَّلَوةِ...)[1]; و هنگامى که سفر کنید، گناهى بر شما نیست که نماز را کوتاه کنید.
در ادامه آیه آمده است: اگر از فتنه و خطر کافران بترسید، لیکن با توجه به روایات، فقها حکم عموم برداشت کرده اند.[2]
کسى که مسافر است باید نماز ظهر و عصر و عشا را با هشت شرط شکسته بخواند.[3] پس بر مسافرى که هشت شرط ذکر شده در توضیح المسائل را داشته باشد واجب است نماز را شکسته بخواند.
و درباره عدم وجوب روزه در سفر، قرآن کریم در سوره بقره آیه 185 مى فرماید: (وَمَن کَانَ مَرِیضًا أَوْ عَلَى سَفَر فَعِدَّةٌ مِّنْ أَیَّام أُخَرَ یُرِیدُ اللَّهُ بِکُمُ الْیُسْرَ وَلاَ یُرِیدُ بِکُمُ الْعُسْرَ...); و آن کس که بیمار یا در سفر است، روزهاى دیگرى را به جاى آن، روزه بگیرد، خداوند را حتى شما را مى خواهد نه زحمت شما را.[4]
امام صادق(علیه السلام) از رسول اکرم(صلى الله علیه وآله) نقل مى کند: افطار در سفر و نماز شکسته از هدایاى الهى است. کسى که توجه به آن نکند هدیه الهى را رد کرده است.
    مرحوم علامه طباطبائى روایتى نقل مى کند که خلاصه و مضمون آن این است: حکم شکسته خواندن نماز، تصدق و ارفاقى از سوى خداوند متعال به مسلمانان است و امّا این که واجب است نماز به صورت شکسته خوانده شود، براى این است که قبول تصدق خداوند منان واجب است.[52] طبق بیان فوق، شاید یکى از فلسفه هاى عدم وجوب روزه در سفر و شکسته بودن نماز همان مسئله تخفیف در تکلیف باشد.
[1]. نساء، آیه101.
[2]. براى مطالعه بیشتر ر.ک: تفسیر المیزان; مجمع البیان و تفسیر نمونه در ذیل آیه.
[3]. توضیح المسائل مراجع، ج1، ص708.
[4]. همان، وسائل الشیعه، ج5، ص540.
[5]. المیزان، ج5، ص68.

موضوعات مرتبط:
تاریخ : دهم 2 1394
نظر
آیا محل ایستادن خانم‏ها در نماز، باید عقب‏تر از مردها باشد؟

آیات عظام امام، بهجت، صافى و نورى: خیر، اگر جلوتر از مرد هم بایستد اشکال ندارد ؛ ولى بهتر است زن عقب‏تر از مرد بایستد.توضیح‏المسائل مراجع، م 886 و نورى، توضیح‏المسائل، م 9-887.
آیةاللَّه تبریزى: باید حداقل بین زن و مرد یک وجب فاصله باشد و با رعایت فاصله، اگر زن هم جلوتر بایستد، نمازش صحیح است.توضیح‏المسائل مراجع، م 886.
آیةاللَّه خامنه‏اى: بنا بر احتیاط واجب باید حداقل بین زن و مرد یک وجب فاصله باشد و با رعایت فاصله، اگر زن هم جلوتر بایستد، نمازش صحیح است. توضیح‏المسائل مراجع، م 886 و خامنه‏اى، اجوبة الاستفتاءات، س 374.
آیات عظام فاضل و مکارم: زن باید عقب‏تر از مرد بایستد ؛ وگرنه نماز او باطل است و فرقى بین محرم و نامحرم نیست.توضیح‏المسائل مراجع ، م 886.
آیةاللَّه سیستانى: بنابر احتیاط لازم، زن باید عقب‏تر از مرد بایستد و فرقى بین محرم و نامحرم نیست. توضیح‏المسائل مراجع، م 886.
آیةاللَّه وحید: باید بین مرد و زن در حال نماز، حداقل یک وجب فاصله باشد ؛ ولى اگر زن برابر مرد یا جلوتر - در کمتر از فاصله‏اى که ذکر شد بایستد و هر دو با هم وارد نماز شوند، باید نماز را دوباره بخوانند. وحید، توضیح‏المسائل، م 895 - 896. (رساله دانشجویی، سید مجتبی حسینی، کد: 128/500016)

موضوعات مرتبط:
تاریخ : دهم 2 1394
نظر
«تهران زندگی می‌کردم، کارم در زمینه کامپیوتر بود، روزی از تلویزیون یکی از نمازهایی را که آیت‌الله بهجت (ره) می‌خواندند را دیدم و لذت بردم.

تصمیم گرفتم به قم بروم و نماز جماعتم را به امامت آیت‌الله بهجت (ره) بخوانم، همین کار را هم کردم، به قم رفتم، دیدم بله همان نماز باشکوهی که در تلویزیون دیدم در قم اقامه می‌شود، نمازهای پشت آقا بسیار برایم شیرین و لذت بخش بود، برنامه‌ام را طوری تنظیم کردم که هر روز صبح بروم قم و نماز صبحم را به امامت آقای بهجت بخوانم و به تهران برگردم.

موضوعات مرتبط:
تاریخ : دهم 2 1394
نظر
به گزارش شیعه آنلاین، اخبار رسیده از مناطق شیعه نشین در عربستان سعودی حاکی از آن است که مقامات مسئول در این کشور \"فوزی شنر\" یکی از معلمان روستای \"أم الحمام\" در استان قطیف را به اتهام آموزش نماز به سبک اهل بیت (ع) و نیز هدیه دادن کتاب های دینی به دانش آموزان، از شغل خود برکنار کرد.
گفتنی است حکم اخراج این معلم شیعی مستقیما از سوی وزارت آموزش و پرورش عربستان سعودی صادر شد. انتقاد از \"فوزی شنر\" و وارد کردن اتهامات به وی از سال گذشته درسی آغاز شد اما در نهایت پس از ماه ها کشمکش دو روز پیش حکم اخراج وی صادر و به او تحویل داده شد.
وی که سال گذشته در مدرسه ابتدایی \"صهیب رومی\" تدریس می کرد، با همکاران وهابی خود چند بار دعوای زبانی و مشاجره کرده بود. آنان همواره وی را به تبلیغ مذهب تشیع در میان کودکان ابتدایی متهم می کردند.
نکته قابل توجه این است که بیشتر دانش آموزان این مدرسه و دیگر مدارس استان قطیف شیعه هستند یعنی حتی اگر هم \"فوزی شنر\" چنین اقداماتی را انجام می داده، در واقع تبلیغ مذهب تشیع در میان دانش آموزان اهل سنت به شمار نمی رود بلکه احکام دینی مذهب تشیع را به دانش آموزان شیعی می آموخت. قابل ذکر است \"فوزی شنر\" به داشتن روابط اجتماعی بسیار خوبی در منطقه محل سکونتش شهرت دارد. وی همواره در برگزاری مراسم اجتماعی، جشن های دینی و مذهبی و حتی تمرین دادن گروه های سرود و تئاتر حضور فعالی داشته است.

موضوعات مرتبط:
تاریخ : دهم 2 1394
نظر

یکی از اعمالی که در ماه رجب سفارش فراوان بدان شده است اعتکاف در ایام البیض (سیزدهم، چهاردهم و پانزدهم ماه رجب) می باشد. البته اعتکاف تنها مخصوص این زمان نبوده و در دهۀ آخر ماه رمضان نیز توصیه شده است و در هر روز و ماهی می توان در مسجد معتکف شد.
اعتکاف فرصتی است برای تنها ماندن و فکر کردن. فرصتی است برای نو شدن و دوباره شروع کردن. زمانی است برای خواندن و خوانده شدن. فرصتی برای دوری از هیاهوی زندگی های امروزی و پناه بردن در آغوش پر مهر خداوندی. اما باید توجه داشت که این فرصت، به آسیب تبدیل نشود و به جای پیشرفت، حرکت رو به عقب را به همراه نداشته باشد.

موضوعات مرتبط:
الصلوه معراج المؤمن
X