تاریخ : بیست و چهارم 1 1394
نظر

در این که فرشتگان خداوند متعال را تسبیح و تقدیس مى کنند جاى هیچ تردید نیست; برخى آیاتى که به تسبیح فرشتگان اشاره فرموده، عبارت است:

1. (وَ إِذْ قَالَ رَبُّکَ لِلْمَلَـئِکَةِ... وَ نَحْنُ نُسَبِّحُ بِحَمْدِکَ وَ نُقَدِّسُ لَکَ...);به خاطر بیاور [هنگامى که پروردگارت به فرشتگان گفت: ...ما تسبیح و حمد تو را به جا مى آوریم و تو را تقدیس مى کنیم.]

موضوعات مرتبط:
تاریخ : بیست و چهارم 1 1394
نظر

باسلام خدمت دوستان و همراهان گرامی نسیم حیات

متاسفانه به دلیل برخی مشغله های کاری حدود 2ماهی در خدمتتون نبودم.

تصمیم دارم با رویکردی جدید و خداپسندانه تر کار کنم.

انشاءالله دوباره و با عزمی جدی تر فعالیت وبگاه در همین روزها شروع میشود.

نمازت را عاشقانه بخوان.

التماس دعای خیر از همگی.

موضوعات مرتبط:
تاریخ : بیست و چهارم 1 1394
نظر

آیة الله بهجت

فیلم نماز آیة الله بهجت(ره)( با کیفیت بالا) و (با حجم پایین)

بیانات آیة الله بهجت(ره)  در باب نماز از سخنان ایشان جمع آوری شده و در این جا ارائه می گردد . امید که مورد استفاده قرار گیرد. 

- نماز، بالاترین وقت ملاقات و استحضار و حضور در محضر خدا است... نماز برای خضوع و خشوع جعل  (قرار داده) شده است با همه مراتب خضوع و خشوع.(1)

 - نماز، جامی است از اَلَذّ لذایذ [لذّت بخش‎ترین لذتها] که چنین خمری خوشگوار در عالمِ وجود نیست!  (2)  

- نماز، اعظم مظاهر عبودیّت است که در آن، توجه به حقّ می‎شود.(3) 

موضوعات مرتبط:
تاریخ : بیست و چهارم 1 1394
نظر

اهمیت مسجد و نقش آن در فرهنگ اسلام و انقلاب اسلامی

از احکام و تاریخچه ی مسجد این گونه پیداست که مقدس ترین و با اهمیت ترین مکان روی زمین، مسجد است . همه ی اماکن مقدس نظیر مکه، مدینه، بیت المقدس و کوفه نیز به اعتبار مسجد مقدس شده اند . در حدوث و بقای انقلاب اسلامی به ویژه در مقطع دفاع مقدس، مسجد خدمات قابل توجهی داشته است و جایگاه و نقش آن در صورت توجه کافی در مرحله ی حساس مقابله با هجوم فرهنگی دشمن می تواند کارساز باشد .

گرچه به صورت پراکنده تحقیقاتی در خصوص مساجد انجام شده است، اما به جز طرح سراسری تهیه شناسنامه ی مساجد که توسط وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و مرکز آمار انجام شده و حاوی مطالب بسیار مفیدی است کار شاخص دیگری به چشم نمی خورد .

موضوعات مرتبط:
تاریخ : بیست و چهارم 1 1394
نظر

امام خمینی رحمه الله در کتاب «آداب نماز» نخست به بیان انس و حضور قلب پرداخته و در ادامه احادیثی را در این مورد نقل می کند. ایشان بعد از این که اهمیت و جایگاه حضور قلب را به بحث می کشد، مؤمنان را به حضور قلب فرا می خواند. امام رحمه الله تشتّت خاطر و کثرت واردات قلبیه را مانع انس و حضور قلب دانسته و هرزه گی خیال و حبّ دنیا را دو منشأ تشویش خاطر می داند که برای درمان آن، عمل به خلاف [خواهش های نفسانی] حبس خیال را در نماز توصیه می کند.
امام خمینی رحمه الله در کتاب «چهل حدیث» فراغت، قلب، رقت در عبادت، مراتب حضور قلب، راه دستیابی به حضور قلب و نقش نوافل را بررسی می کند و در کتاب «سرالصلاه» نیز به معانی باطنی نماز می پردازد.

موضوعات مرتبط:
تاریخ : بیست و چهارم 1 1394
نظر
اقای مصباح می گوید: آیت الله بهجت از مرحوم آقای قاضی (ره) نقل می کردند که ایشان می فرمود:
« اگر کسی نماز واجبش را اول وقت بخواند و به مقامات عالیه نرسد مرا لعن کند! و یا فرمودند: به صورت من تف بیندازد. »
اول وقت سرّعظیمی است « حافظوا علی الصلوات: در انجام نمازها کوشا باشید. »
خود یک نکته ای است غیر از « أقیموا الصلوة: و نماز را بپا دارید. »
و همچنین که نماز گزار اهتمام داشته باشد و مقید باشد که نماز را اول وقت بخواند فی حدّ نفسه آثار زیادی دارد، هر چند حضور قلب هم نباشد. »

موضوعات مرتبط:
تاریخ : بیست و سوم 1 1394
نظر

سلمان فارسى در نخستین روزهایى که براى تحقیق درباره دین اسلام به مدینه آمده بود، شبى در منزل ابو ایوب انصارى خدمت پیامبر اسلام صلى الله علیه و آله رسید. در آنجا تعدادى از مسلمانان براى اداى نماز جماعت گرد آمده بودند. پیامبر صلى الله علیه و آله مقدارى در اهمیت و فضیلت نماز براى حاضرین سخن گفت و بعد براى نماز آماده شدند. سلمان که در ایران و جاهاى دیگر محل عبادت مسیحیان ، یعنى کلیساها را با شکوه و زرق و برق بسیار دیده بود، از سادگى محل عبادت مسلمانان در شگفت و حیرت بود. از یکى از مسلمانان پرسید:
شما خداوند را چگونه و با چه وسیله اى پرستش مى کنید.
آن مرد پاسخ داد:
به همین سادگى که مى بینى در برابر خداوند به عبادت مى ایستیم و او را مى خوانیم
در حالى که سلمان مجذوب آن همه سادگى و بى پیرایگى مسلمانان بود و ذهن و قلبش آماده پذیرش اسلام شده بود، پیامبر آیاتى تازه نازل شده از سوره یس را در نماز قرائت مى فرمود.
وقتى نماز تمام شد، سلمان نزد پیامبر صلى الله علیه و آله رفت و با خضوع تمام اسلام را پذیرفت و مسلمان شد و در دیندارى و ایمان به مقامى رسید که پیامبر در وصف او فرمود:
سلمان منا اهل البیت . (سلمان فارسى عباس ملکى / ص 26 و 27)

موضوعات مرتبط:
تاریخ : بیست و سوم 1 1394
نظر

مسلم بن عقیل ، پسر عمو و سفیر لایق امام حسین علیه السلام وقتى که در شهر کوفه تنها و بى باور ماند و مردم کوفه از اطرافش پراکنده شدند، شگفت زده و سرگردان در کوچه هاى تاریک و ساکت شهر به راه افتاد. از بى وفایى مردم کوفه دلتنگ بود و بى اختیار در کوچه ها راه مى رفت . در تاریکى شب ، به زنى با ایمان به نام طوعه برخورد. طوعه وقتى مسلم را شناخت ، او را در خانه اش پناه داد و از او به مهربانى و گرمى پذیرایى کرد. مسلم پس از خوردن کمى غذا و اندکى استراحت ، برخاست و به عبادت و راز و نیاز با خداى بى نیاز مشغول شد.
طوعه هنگام اذان صبح براى مسلم آب آورد تا وضو بگیرد. به او گفت : آقاى من ! امشب هیچ نخوابیدى .
مسلم در جواب طوعه گفت :
کمى خوابیدم و در خواب عمویم على علیه السلام را دیدم . به من فرمود: هر چه زودتر به پیش ما بیا، گمان مى کنم امشب آخرین شب عمر من باشد.
مسلم وضو گرفت و به نماز صبح ایستاد. پس از نماز مشغول ذکر و دعا بود که ناگهان صداى سم اسبهاى مزدوران عبید الله را شنید. دعایش را زود تمام کرد تا خودش را براى جنگ با دشمنان خدا و امام آماده کند.
مسلم پس از جنگى سخت ، با حیله فرمانده مزدوران ، خودش را تسلیم نمود.
سرانجام او را به دستور عبید الله با دستهاى بسته ، در حالى که لبهایش به ذکر و دعا مشغول بود، به شهادت رساندند. (سوگنامه آل محمد صلى الله علیه و آله / ص 174)

موضوعات مرتبط:
تاریخ : بیست و سوم 1 1394
نظر

از حضرت على علیه السلام نقل است که مى فرماید:
با رسول خدا صلى الله علیه و آله در مسجد براى اداى نماز آماده مى شدیم که مردى بلند شد و رو به پیامبر صلى الله علیه و آله گفت : اى رسول خدا! من گناهى مرتکب شده ام که بر آن حد لازم است . صلى الله علیه و آله از او روى برگرداند و چیزى نگفت .
هنگامى که نماز تمام شد، آن مرد دوباره برخاست و سخن خود را تکرار کرد. پیامبر صلى الله علیه و آله فرمود. آیا تو الان با ما نماز نخواندى ؟ آن مرد در جواب گفت : بلى .
پیامبر صلى الله علیه و آله فرمود: این نماز کفاره گناه تو است و گناه تو به واسطه این نماز فرو ریخت .
حضرت على علیه السلام در جاى دیگر مى فرماید:
هر گاه مسلمانى وضو بگیرد و به خضوع و خشیت ، نمازهاى پنجگانه را بجا آورد، گناهانش فرو مى ریزد. (تفسیر نمونه / جلد 9- ص 268.)
من صلى نجا و من ترک هلک هرکس نماز بخواند رستگار مى شود و هر کس نماز را ترک کند، نابود مى شود.

موضوعات مرتبط:
تاریخ : بیست و سوم 1 1394
نظر

حدیثى از رسول اکرم صلى الله علیه و آله نقل است که مى فرماید:
شیطان تا زمانى که فرزند آدم نسبت به نمازهاى واجب تعهد دارد و مراقب نمازهاى یومیه اش مى باشد، از او مى ترسد. اما وقتى که نمازها را ضایع کند و نسبت به آنها بى توجه و بى قید باشد، شیطان بر او چیره مى شود و او را در گناهان بزرگ غرق مى کند.
شیخ طوسى در تهذیب از شخصى به نام یسع بن عبد الله نقل کرده که مى گوید:
به امام صادق علیه السلام گفتم : من گاهى براى حاجت یا نیازى که دارم سه بار استخاره مى کنم که هیچ یک طبق میل من نیست و بر سر دو راهى تصمیم مى مانم .
امام فرمود: استخاره را هنگام نماز انجام بده ، چون شیطان در هنگام نماز از انسان دور مى شود. آنگاه ببین در قلبت چه مى گذرد، به همان توجه کن و قرآن را بازکن . هر رهنمودى در آن دیدى ، همان را عمل کن . (چهل حدیث رسولى محلاتى / جلد 1- ص 66 و 67.)

موضوعات مرتبط:
تاریخ : بیست و سوم 1 1394
نظر

هم مجروحین را در یک سنگر جمع کرده بودیم . حجة الاسلام ترکان هم مجروح بود. او در گوشه اى از سنگر سرش را به دیوار تکیه داده بود و به نقطه اى خیره مانده بود. لبهاى داغمه بسته اش هر از گاه به ذکر باز مى شد. بقیه مجروحین گویا رازى مقدس را حس کرده باشند، چشم دوخته بودند به لب ترکان .
ترکان ارادت زاید الوصفى به امام حسن مجتبى علیه السلام داشت ، همه بچه ها از این ارادت آگاه بودند. به هر بهانه و مناسبتى ذکر مصیبت آن امام را مى گفت .
ناگهان لحن ترکان عوض شد، انگار که مورد خطاب قرار گرفته باشد، با ادب و احترام خاص به همان نقطه سنگر که خیره بود، گفت : خیر، نخوانده ام .
چند لحظه بعد دوباره گفت : چشم ، الان مى خوانم . و بعد شروع کرد به خواند نماز. کلمات به سختى از لبانش خارج مى شد. گاهى در بین نماز خاموش مى ماند، بى هیچ حرفى ، باز دوباره لبهایش به جنبش در مى آمد. مجروحین مى گفتند که امام ، کلمات نماز را به او تلقین مى کند.
ترکان در حالى که رمق در بدن نداشت ، دقیق و بدون غلط، نماز ظهر و عصرش را خواند. نزدیک ساعت چهار بود که دوباره رو به آن نقطه مجهول گفت : چشم . بعد شهادتین را گفت و خاموش و رازناک به ابدیت پرواز کرد. (تپه برهانى / ص 70)

موضوعات مرتبط:
الصلوه معراج المؤمن
X